dag 13

dag 13 – den här veckan
ska jag ringa och tjata på timråbo att dom gör något åt badrum och zions rum.
ska jag träffa sophie innan hon flyttar till norge, jag säger inte adjö utan vi ses.
ska jag vara med lina.
ska jag bli av med förkylningen helt!
ska jag åka och shoppa.
ska jag göra en massa annat roligt men som inte är bestämt.
-
seg idag, det är bara jag som är vaken? hur kommer det sig att zion fortfarande sover??? jag ska väcka honom nu och slänga i oss frukost/lunch, en liten blandning. om det inte är allt för kallt så går vi nog ut idag med pulkan.


dag 12

Dag 12 – I min handväska
har jag alltid plånbok och snus! och en massa onödiga kvitton som bara dräller ur när jag letar något djupt i botten.. ja och lipbalm såklart till mina ibland så nariga läppar.....
dag 12 – i min handväska
jag använder sällan handväska utan förvarar kort, pengar och onödiga kvitton i jackfickan. jag behöver inte spruta på mig parfym ibland, och inte heller fixa till sminket. så lite onödigt verkar det  ju med en handväska till några småsaker.


-

att människor har lite att prata om med andra ibland har många vetat och fått känna på länge, men när dom till och med efter snart 3 år hittar på något som att jag skulle ha varit med en annan mot mitt ex. jag förstår verkligen inte. jag ogillar starkt att människor pratar om mig överhuvudtaget även om det är toppen fina grejer. det känns så olustigt när man själv inte är i närheten, men detta är ju för tusan droppen! jag struntar egentligen fullständigt i detta eftersom det inte berör mig längre, eller hur ska jag säga. vi är ju långt ifrån tiden då vi var tillsammans, men alla normala människor skulle väl reagera på en sån här sak.. eller är det bara jag? är det konstigt? äh.. i råttans dröm kanske.


tack för denna julafton..

nu är alla klappar utdelade och jag pustar ut.. på julafton for vi dom många långa milen ner till jons mamma i skogen, jisses vad kallt det var där trots att vi var 13 stycken som rörde oss i en liten stuga med två värmekällor (spis och en till sån eld grej), men mysigt var det. zion blev chockad då tomten verkligen kom och hoppade snabbt upp i min famn, men modiga killen som han är gav tomten en kram och tackade så fint. han har verkligen fått fina julklappar, allihopa! det märks att han är jätte nöjd, men helst skulle han nog ha julafton varje dag tror jag. men vem skulle inte det? jag själv skulle vilja kunna träffa släkten varje dag så..
det roliga är att egentligen så matchar ingen i jons familj även om dom är rätt tight med varandra, och alla får sina kängor ibland. dom säger allt som skoj men ofta menar dom det som sägs också, fast det är självklart alltid lika trevligt och roligt med den där familjen.
-
hälsade också på hos sara och johan igår kväll och bytte klappar mellan barnen, vi fick julmat och mös lite. vi kom hem halv elva, så tro mig när jag säger att zion har varit trött och jobbig idag.
-
idag på juldagen har vi varit hos pappa och therese, underbart! älskar när man kan träffas allihopa. det går allt för långt mellan gångerna jag får träffa min kusin och tremänningarna. helt nöjd med denna jul, speciellt för zions skull. att få se honom så lycklig över alla nära sig, maten och att få riva och slita i klapparna. underbart!
nu är jag så trött och slut att jag ska dra på mig mjukiskläder och värma upp te i min nya fina kopp och med det underbart goda teet jag fått! det är precis vad jag ska göra, och absolut ingenting annat.


mina syskon

Dag 11 – Mina syskon
min stora syster, herre gud vad vi har bråkat i våra dagar som små men ju äldre vi blev och klokare så har vi kommit varandra riktigt nära och det är henne jag ringer då jag har något spännande att berätta eller något sorgligt eller vad som helst. hon är en väldigt massa bästaste storasyster någonsin! och dom små, ja dom små är helt underbara! jag kommer alltid att finnas för dom när dom vill. synd bara att jag träffar dom så sällan, meja lite mer eftersom hon går på samma dagis som zion och varje morgon när vi dyker upp får jag en stor kram, samma vid hemgång.. men det är en helt annan grej, jag önskar att jag träffade dom båda mer.
det är snart ny dag så..
dag 11 – mina syskon
min stora syster, herre gud vad vi har bråkat i våra dagar som små men ju äldre vi blev och klokare så har vi kommit varandra riktigt nära och det är henne jag ringer då jag har något spännande att berätta eller något sorgligt eller vad som helst. hon är en väldigt massa bästaste storasyster någonsin! och dom små, ja dom små är helt underbara! jag kommer alltid att finnas för dom när dom vill. synd bara att jag träffar dom så sällan, meja lite mer eftersom hon går på samma dagis som zion och varje morgon när vi dyker upp får jag en stor kram, samma vid hemgång.. men det är en helt annan grej, jag önskar att jag träffade dom båda mer.
dock är bilden 3 år gammal tror jag, på ett ungefär iallafall.
också gammal bild!


lugn dag

tung dag. slut i ryggen efter att ha suttit några timmar med amandas hår.. det fick bli hennes julklapp. får börja ta betalt snart.. har också tvättat idag men mamma har varit snäll och hängt på tork, in i torktumlaren och även fyllt nya maskiner.. det var jätte snällt av henne, för jag kände egentligen inte alls för sånt trams idag. ringt på ett jobb också, och i januari ska jag på arbetsintervju. några timmar leder det till iallafall, och det är ju alltid mer än vad jag har just nu. känner mig hög på socker just nu, klunkat i mig julmust till förbannelse bara för att jag har en hel platta i kylskåpet..
ska nog bädda ner mig i sängen snart med en kopp te och en bra bok.


-

jag ber om lite respons från er.


det är ju faktiskt en ny dag nu

dag 10 – det här hade jag på mig i dag
en ny dag men berättar om plagget jag hade igår..
svarta tjocka tights till en smått genomskinlig rosa blus med stor knuten rosett på. älskar den.
imorgon/idag ska jag bära stora, sköna mjukiskläder hela dagen har jag bestämt. hemmadag.


jag har bara lite tråkigt..

Nämn något som gjorde dig glad igår: zion, alltid zion
Vad gjorde du kl 08 imorse: sov skönt
Vad gjorde du för 15 min sedan: kollade påt v
Det sista du sa högt: puss 
Det senaste någon sa till dig: puss puss
Vad har du druckit idag: julmust, the
Vad var det senaste du åt: nutella ur burk
Vad var det senaste du köpte: pepparkaksdeg
Vad är det för färg på din ytterdörr: mörkt trä
Vad är det för väder hos dig nu: mörkt, säkert kallt
Godaste glassmaken: gammaldags vanilj
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: ja det gör jag
Sover du tungt: inte nu för tiden
Drömmer du mardrömmar: dom blir allt färre
Trivs du med ditt jobb: vilket jobb? det lilla jag har, ja
Favoritklädsel: tights och tröja
Favoritlåt just nu: som alltid juletid, band aid - do they know it's christmas
Vad ser du om du tittar till höger: väggen
Vad gör dig glad just nu: att jon snart kommer hit
Vad ska du göra härnäst: titta på en dokumentär som precis började
Höger eller vänsterhänt: höger
Humör just nu: trött och less på min spända nacke
Favoritgodis: surt och salt
Kläder just nu: bh, trosa
Sommarplaner: ge zion sin första semester, åka bort.
Hur många kuddar sover du med: ibland 2, andra gånger 1. skönast utan
Spelar du något instrument: nej, men lär mig munspel
Morgon eller nattmänniska: jag kan vara båda, ha. 
Vad är viktigast för dig: familjen, vänner, kärlek
Är du kittlig: dödligt
Snarkar du: det tror jag knappast
Stjärntecken: tvilling
Äckligaste insekten: spindel!!!!
Längtar du mest efter just nu: att få se zion öppna sina julklappar


dagen..

idag åt vi god frukost med skinkan som jag gjorde klar inatt. sedan skulle vi åka in till birsta och shoppa bara jag och jon, när vi skulle skjutsa zion till maria så hann vi väl sådär 100 meter innan vi krockade in i en lastbil. fick sladd på ändan och gav lastbilen en rejäl kyss. vi är oskadda men bilen ser ut som ett vrak, som att det inte är nog med att det är hål i avgassystemet igen så den låter som en traktor.. vi tog oss tillslut in och fick några grejer köpta. ett trumset till zion som kommer bli riktigt roligt att se honom använda, eller mama c hih.
.
ikväll hade vi julmys, lite iallafall. maria, ante och fanny kom hit och bakade pepparkakor med oss, zion var så duktig men efter en stund kom han självklart på att man kunde äta degen, och det smakade så gott att vi inte kunde hålla oss ifrån det. knas killen. nu har jag bäddat ner mig i soffan med täcket, äter nutella direkt ur burk (absolutely love it), sprätt en mannafrutti, julmust och ska snart koka mig en kopp te. blir nog vaken tills jon kommer hem vid halv 1. eller hem, hit kanske jag måste säga.


min tro

dag 09 – min tro
jag vet inte vad jag har för tro egentligen, jag tror på någon högre makt men inte riktigt en gud kanske.. men någonting så stort att vi inte ens kan tänka så långt. jag tror på ett liv efter döden, då jag varit med om väldigt märkliga grejer.. kanske är det ett liv efter döden eller så finns här en till värld. tänker inte gå för djupt in i ämnet.. då kommer jag ha väldigt svårt att släppa dom tankarna som flödar..


en liten julhälsning..


liten sjukling

helgen har verkligen varit kaos. magsjuka och förkylning för lilleman, gjort ont i hjärtat av att se honom må så dåligt, men direkt efter att det kommit något uppe eller nere så har han blivit på toppen humör på en gång, så han har ju inte legat och segat precis.. han har bara varit zion hela tiden ändå. men att inte ha något eget badrum under såna här situationer är jobbigt! springa några trappor ner till mamma medans det bara rinner, inte nog med det så får man  städa trappuppgången också.. jon var snäll och ställde upp som stöd och hjälp under helgen då jag höll på att bryta ihop mitt upp i allt. vart är min den där styrkan hos en mamma som alla andra verkar ha? trodde för en stund också att han kräktes blod, men det var ju bara blåbärs soppan han fått... inte tidig med att komma på det utan jag bryter ihop innan.. själv har vi knaprat vitpeppar till förbannelse för att inte dra på oss något själv.
nu är vi påväg att bli frisk till jul, det är iallafall vad jag har bestämt.
ikväll ska jag träffa min "kompis" sedan hem och stoppa skinkan i ugnen. tänkte att jag och zion skulle ha julmys idag egentligen och baka pepparkakor, göra julkort, göra egna ljus m.m.. men det hinner vi inte. vi får ta det imorgon efter shoppingen på birsta.


badrumsgubbar

jag blir så trött på gubbarna som arbetar med badrummet, visst jag är glad att dom satt igång, äntligen.. men dom knackar sen öppnar dom bara dörren, imorse var det tur att jag hade hunnit få på mig ett linne då jag satt på sängkanten och klädde på mig och han bara stormade in.. man blir ju inte så där jätte glad, helst nyvaken också.
idag har han satt fast nya rör till golvbrunnen och dom andra ställena, på måndag kommer dom och fixar första lagret golv, det lär väl ska torka ganska länge så då blir det ett till uppehåll innan något händer.
.
jag och zion som ville gå ut idag, så var det världens storm. vi har lekt inne istället bara. vi gick och la oss i sängen och lyssnade på musik, zion slocknade tvärt så här sitter jag nu själv och snorar... ska ta en kopp te och börja läsa på en ny bok. ha en trevlig helg.


årets julgran

just ja, det är jul här hemma nu. senaste åren har jag varit först på hela området med att julpynta men i år har jag inte alls haft någon lust eller ork och jag känner mig dum, eftersom det är första året som zion är lite mer medveten om vad som händer. iallafall så har jag slagit upp granen, men faktiskt bara för z's skull!
lila, bruna och silvriga kulor i olika former och vita små rosetter. ingenting på toppen än, tänkte faktiskt göra en stor och blaffig rosett där med, tror det skulle vara rätt fint.. och det känns väldigt mycket... jag!
sen att jag trodde att  jag var så duktig med att fixa bloggdesignen själv.. nej! jag ser nu att det på sidan hoppar upp och ner olika gånger man öppnar bloggen. jag vette tusan, måste nog ringa och störa lina lite ändå.


lilla julafton på dagis

Zion hade tydligen varit snäll på dagis också som fick dessa snygga och roliga pussel siffror :) han gillade dom starkt och var mallig och uppspelt när jag frågade honom om han träffat tomten idag. min goding!♥


zion

Dag 08 – Ett ögonblick
första gången jag fick se min son zion, magiskt ögonblick! jag var nog inte helt återställd efter att ha varit sövd, jag minns bara vagt vad som hände.. men hans vackra ansikte glömmer jag aldrig! trots denna brottar näsa och nacke som såg väldigt rolig ut så var han alldeles perfekt! vilken underbar skapelse, och det var jag och jon som hade gjort honom! så stolt över att jag klarat av en hel graviditet utan större klagomål (min kropp håller inte för mycket) och att sen få se vad jag fick ut av det, herre jisses vad underbart det var! han var min, han kan aldrig kunna smita ifrån att vara min son och jag hans mamma.. aldrig! vi kommer alltid att ha ett band, och hans lilla navel.. där har han en gång suttit fast i mig, jag gav honom näring från första sekund!
dag 08 – ett ögonblick
första gången jag fick se min son, magiskt ögonblick! jag var nog inte helt återställd efter att ha varit sövd, jag minns bara vagt vad som hände.. men hans vackra ansikte glömmer jag aldrig! trots denna brottar näsa och nacke som såg väldigt rolig ut så var han alldeles perfekt! vilken underbar skapelse, och det var jag och jon som hade gjort honom! så stolt över att jag klarat av en hel graviditet utan större klagomål (min kropp håller inte för mycket) och att sen få se vad jag fick ut av det, herre jisses vad underbart det var! han var min, han kan aldrig kunna smita ifrån att vara min son och jag hans mamma.. aldrig! vi kommer alltid att ha ett band, och hans lilla navel.. där har han en gång suttit fast i mig, jag gav honom näring från första sekund!


-

fanny sov över här inatt eftersom att maria är på finlandsbåten (?).. jag är ju som sagt sjuk så jag orkade inte allt för mycket igår och hon tyckte nog att jag var väldigt tråkig då jag hade lovat henne en tjejkväll men istället låg i soffan nästan hela kvällen. igår hade zion problem att somna också.. han klev upp och öppnade dörren så jag blev livrädd, jag gick och la mig med honom men han kunde inte alls komma till ro, istället satt han och lekte med alla sina gosedjur i sängen. tänkte att med öppen dörr så lite ljus och ljud kom in i rummet så skulle han somna, nej han kom smygandes efter en stund och fick ligga i soffan tills han slocknade.
idag går zion sista dagen på dagis då jag tagit ledigt åt honom fram till nästa år. tomten skulle ju komma idag med klappar till barnen så självklart skulle han få åka dit trots lite snuva! vi båda är också skyldiga till att jon idag ligger hemma här och är sjuk.. känns inte sådär jätte roligt då han måste skippa jobbet.. ska åka och köpa lite nässpray och grejer till honom senare under dagen! ska nog krypa ner med huvudvärk brevid jon en stund.


-

i'd rather fight with you than make love with anyone else


nöt

eftersom att allt har varit skevt här på bloggen för vissa t.ex "lådor" som sticker ut och sånt därnt så tog jag tag i saken själv förut, och jag lyckades! till och med så bytte jag ut en bild och sen la jag till bilden på mig och jon. tycker sånt där piller har verkat vara svårt förut och har inte alls kunnat förstå hur lina kan ha suttit med min blogg så mycket och ändrat, men om jag lyckas med dom där små justeringarna så kanske det inte är så svårt som jag trodde. nåja, jag och zion har legat helt orkeslösa i soffan idag, både skönt och jobbigt. nu ligger lill kisen i sängen och själv ska jag ta mig en kopp te och dra mitt stora täcke till soffan och ligga där. hoppas det är något bra på tv ikväll. jon valde att inte vara med mig idag eftersom jag är sjuk.


-

allt för många gånger har jag suttit som nu och försökt teckna ditt ansikte med ord men penslarna är för tjocka och klumpiga. ditt ansikte innefattar en detalj i rikedom som skulle ta en evighet att försöka återskapa endå vill jag inget hellre än att försöka, skissa ord och teckna och misslyckas och kasta och börja om från början. varje skiss har varit en säker miss det är förvisso trist men det är något visst som jag inte kan återskapa. språket blir överflödigt, ord blir otillräckliga, ord förlorar sin mening och sitt syfte, jag måste hitta på nya ord, ett nytt språk. för dina läppar är mer än fylliga, mer inbjudande än solsmekta och mörkröda bär som får tungan att vrida sig i en knut av syrlig sötma. dina ögon är mer än livfulla, mer än förtrollande. dom innehar mer djup än min själ någonsin kan nå eller sträckas. ditt leende är mer än vackert, mer än en kittlande känsla i magen, mer än mättanade och varmare än solen när man en vårmorgon står i kylan och blundar och känner hur värmen från solen fortplantar sig genom ögonlocken och från ansiktet tränger sig värmen ända sig ner i själens frusna näste. dina rörelser än mer än grasiösa, mer fängslande än drama, mer sensuella än förspel och mer erotiska än min reptil hjärna kan bearbeta. ditt sällskap, dina åsikter och dina tankar dom är mer tillfredställande och mer respektgivande och mer fängslande. din närvaro blottar tanken av att vistas i din närhet gör mig mer än fnittrig och nervös, mer än tacksam över din existens. du gör mig mer än lycklig, mer än lirisk, du är mer än poesi! mer än den här dikten, mer än språk, skrift, tal och uttryck. språket är otillräckligt, ord är överflödiga, för hur man än gör, säger, skriver, böjer orden och tänker, så är du alltid mer.


-

Dag 07 – Min bästa vän
jag har många bra vänner, några speciella men också dom som alltid finns där vilken tid på dygnet jag behöver dom även om vi inte pratat på sisådär 2 månader eller mer.. jag vill kalla alla mina vänner mina bästa för det är ni värda!
dag 07 – min bästa vän
jag har många bra vänner, några speciella men också dom som alltid finns där vilken tid på dygnet jag skulle behöva dom även om vi inte pratat på sisådär 2 månader eller mer.. jag vill kalla alla mina vänner mina bästa för det är ni värda!


bye bye spjälsängen

vilken duktig kille jag har, vi chansade igår kväll och la honom i nya sängen. lyssnade.. han somnade!! utan några som helst problem och sov fram till 9 då han klev upp och väckte mig! jag hörde då han öppnade sin egen dörr, sen knackade försiktigt på min och ropade frågande mamma. väldigt stolt såg han ut, fast samtidigt som "det var en baggis morsan" men jag är så stolt över mitt lilla knyte! nyss ringde jag till timråbo för att höra vad som ska hända här hemma, dom tog bort fläkten i torsdag eller fredags och jag trodde dom skulle dyka upp redan igår och börja fixa här men inte.. han trodde att dom iallafall hade gjort klart zions rum, nej. så hans kulle ringa till dom och höra, sen får väl jag veta under dagen hur det blir. vill så gärna göra fint inne på hans rum nu när sängen är på plats!!
.
vaknade upp väldigt sjuk idag, zion som smittat mig.. har ingen ork för någonting och jag tycker synd om zion som ska stå ut med mig idag. nu ska vi knapra i oss lite frukt, bädda ner oss i soffan och se på en film.


luciatåg

dag 06 – min dag
aldrig att jag vill vara med om en sån här morgon igen, inte nära den värsta morgonen någonsin men det är bra nära. jag borde ha låtit mig få en halvtimme extra imorse istället för att ha en timme på mig att göra klar zion för luciatåget på dagis.. äta frukost, klä på, borsta tänder, blöja, ja allt.. sen att jag fick ta hand om två barn istället för en vilding.. jag fick plocka i alla jons saker i arbetsbyxorna, det är inte lätt.. plus plocka fram frulle en gång till. och vilket bestyr med påklädningen av peppisdräkten, trodde ju att dom skulle hålla till utomhus som nämnt så vi testade först med overallen, och det gick ju såklart inte så då drog vi på täckbyxor och jacka med mycket gnäll, såg ut som en tjock korv när vi var färdig.. pustade ut och kände mig nöjd men när vi kom dit så var det inomhus ändå.. suck. av med kläderna och sen på med dräkten igen, typiskt mig att inte förstå sånt innan efter att ha kollat graderna, för tusan det var ju -17! fint var det, alla barnen sjöng med så gott dom kunde. zion var lite bekymrad för antagligen hade dom tränat på att tåga och sjunga veckan innan då zion inte var där. när han fick syn på mig och jon såg han rätt ledsen ut men blev sen varm i kläderna och dansade loss till tomteboogie, pussades med julia och körde några snygga rörelser med händer och armar. stolt över min pepparkaka!
.
nu är vi hemma och myser i soffan, varken jag eller zion är van att kliva upp sisådär halv 7 längre. nämnde jag att han sov till halv 12 häromdagen? och halv 11 dagen efter. inte mitt fel mähä, tur är att det inte blir några problem med resten av hans rutiner, han sover ändå bra på dagen och somnar för natten klockan 7.
.
drog hela inlägget som "min dag", uppdatering senare troligtvis. nu ska vi dansa med doreen.


vad kärlek är för mig

Dag 05 – Vad är kärlek?
kärlek är det mäktigaste. den som aldrig känt plågsamt pirr i magen eller att man skulle kunna dö för en viss människa m.m har aldrig känt riktig kärlek. kärlek för mig är också familj och vänner, dom förgyller ju ens liv till fullo! utan dessa människor i mitt liv skulle jag inte vara så lycklig och varm om hjärtat som jag är.
dag 05 – vad är kärlek?
kärlek är det mäktigaste. den som aldrig känt plågsamt pirr i magen eller att man skulle kunna dö för en viss människa m.m har aldrig känt riktig kärlek. kärlek för mig är också familj och vänner, dom förgyller ju ens liv till fullo! utan dessa människor i mitt liv skulle jag inte vara så lycklig och varm om hjärtat som jag är.
zion är den största källan, att ett litet barn kan sprida sån glädje och kärlek är helt otroligt. mitt kärlekstroll!
.
känner mig galet stressad idag.. imorse när jag vaknade så började jag tänka på allt som jag borde ha gjort i förra och denna vecka.. men det har inte gått nå vidare då zion är sjuk. när ska jag ta tag i allt? i nästa vecka då jag hinner få ta smällen för min "lathet" innan jag hunnit göra något åt saken.. känns sådär!
imorgon ska jag träffa min "kompis" efter en avbokad träff i tisdags, det ser jag verkligen fram emot!
jon köpte igår ett par tofflor till zion som liknar tigrar och som man stoppar fötterna i munnen på, zion ogilla! han blev nog väldigt rädd för dom men gick med på att prova men så fort dom var på så slet han av sig dom och började gråta, stackars! kanske går bättre på julafton hehe.
handlat en massa julklappar till honom så nu får det vara nog, även köpt klart till småsyskon och ronja, nu fattas bara mamma o pelle men ska kanske göra en lika som till fam. sjöling, berglund och rosén/rahman för till dom har jag skrapat ihop en fin grej och hoppas den blir uppskattad, jag själv är väldigt nöjd! :)
.
nu ska jag klä på både mig och zion för att sedan leka på hans väldigt stökiga rum eftersom jag plockat ner allt från väggar då dom borde ha varit här redan och tapetserat om, plus att dom som håller på i badrummet skulle ha varit här i måndags?? borde vara torrt nu så dom kan sätta igång.. ska nog ringa till timråbo nu innan lek.
man får ta chansen när man får den.


J

äkta kärlek är en obrytbar cirkel
när du älskar blir du sårad
när du är sårad så hatar du
när du hatar försöker du glömma
när du försöker glömma börjar du sakna
och när du väl börjat sakna kommer du tillslut förälska dig igen
älskling du är cirkeln jag omöjligt kan bryta


tandvärken kvar..

Dag 04 – Det här åt jag i dag
har inte ätit något idag, än. jag berättar istället vad jag åt igår. rostmackor med jordgubbsylt på till frukost, hur gott? -mycket. lunch blev ingen, istället var jag till tandläkaren. middag bjöd jag syster och ronja på grillad kyckling, strips och mango-raja. kvällsfika som alltid med jon blev mackor och chips haha. jag behöver verkligen bättra på mina matvanor!
.
som nämnt var jag till  tandläkaren igår och trodde att jag skulle få dra den, men icke.. den var inflammerad så jag får nu gå på tikacillin men ska kontakta tandläkaren igen när det är bra och ska då förhoppningsvis få dra den.. för det skaver mot någonting där inne och jag kan inte öppna munnen... får pressa in maten och tugga väldigt försiktigt och svälja sådär otuggat nästan, inte kul.
zion är hemma från dagis idag, sjuk.. men imorgon ska jag nog ta honom dit, bara han är lite piggare så! idag hade jag tänkt gå ut med zion så han får lite frisk luft, åka pulka kanske.. vilket han hatar? men vad annars göra ute i snön? han har verkligen blivit stor nu, han säger strängt ifrån om han inte vill någonting men frågar man en extra gång och ser lite mer glad ut så går han med på det tillslut, för en stund iallafall. nå, vi går kanske bort till syster sen också och tigger te och pratar vidare lite om det som komma till skott skall.. hoppas också på att min stora älskling kan skjutsa mig till willys ikväll för att handla mat. kanske, kanske inte.
.
den lilla jul som finns här hemma för zions skull med tomtar och hans gosedjur hehe. orkar inte gräva nere i källaren efter alla julsaker, kanske tar mig i kragen någon dag.. bara kanske.


döle

Dag 03 – Mina föräldrar
okey, detta kommer svida i mitt hjärta och gräva i och jag hoppas att jag inte "hänger ut" dom allt för hårt.. men iallafall, min mamma ewa och min pappa jan separerade, vilket år det nu var? jag tror jag var kring 11 år iallafall. pappa var hos oss jämt ändå på nygatan i radhuset vi bodde i, efter ett tag så flyttade vi tillbaka till pappas hus och sen bröt dom igen, fast det var nog bäst så men vilket barn vill egentligen inte att sina föräldrar ska hålla ihop no matter what liksom? jag ville det men nu vet jag att det var bäst så och båda är nu väldigt lyckliga på varsina håll! jag värderar dom högt, mina föräldrar. jag älskar dom från djupet av mitt hjärta. även om vi inte alltid rings varje dag eller på en vecka eller mer så vet jag att dom finns där i vått och torrt! mamma bor i lägenheten under mig och pappa bor borta i fagervik och fortfarande i huset som jag växte upp i, men där springer nu istället mina två småsyskon och sätter sina spår i huset. mina föräldrar är dom vackraste och underbaraste, för jag blev ju till haha.
Dag 03 – Mina föräldrar
mina föräldrar är båda en underbar mormor och morfar. dom ställer upp och finns där alltid! zion blir glad av att träffa dom för båda sprider mycket glädje och leker med honom. jag har mamma i lägenheten under mig och pappa bor kvar i fagervik i huset jag växte upp i. jag vill tacka båda för att dom har haft så stort tålamod med en dotter som jag haha.
.
jag har sån sjuk tandvärk, jag kan inte öppna käken och då heller inte äta riktigt. den där tanden längst bak fick jag för ett tag sedan men nu har den börjat krångla på detta vis. bör jag dra den eller ska jag avvakta? men hur länge i så fall? det gör så ont!! det gör mig så irriterad och så osugen på allt! tusan!
.
liten rolig grej att göra på myheritage.com.


-

'
= det stinker fortfarande av den lillas stora nummer 2 tidigare idag.


jon min vackra..

och så fortsätter listan..
Dag 02 – Min första kärlek
alltså, min allra första kärlek minns jag inte alls, jag menar man hade ju såna små strö kärlekar jämt när man var liten men den allra första riktiga kärleken minns jag. det var victor. vad säga här då? ja vi var kär och tillsammans i ca 2 år  sen bröt vi pga en olycklig händelse, rest in peace. det var väl under denna tid jag lärde känna mig själv osv, och han hade rätt stor verkan i det faktiskt. sen träffade jag jon. ja och det var det.
dag 02  min första kärlek
alltså, min allra första kärlek minns jag inte alls, jag menar man hade ju såna små strö kärlekar jämt när man var liten.. hm.. jag var ju tillsammans med fredrik i 2 år men visste man vad kärlek var då? jag tror inte det, inte på riktigt iallafall. men iallafall så tror jag nog att det var victor. vad säga här då? ja vi var kär och tillsammans i ca 2 år  sen bröt vi pga en olycklig händelse, rest in peace. det var väl under denna tid jag lärde känna mig själv osv, och han hade rätt stor verkan i det faktiskt. sen träffade jag jon som jag tidigare varit.... kan man kalla det tillsammans? ja vi träffades iallafall och så, men nu efter 3 år tillsammans så är vi otroligt lyckliga, trots att vi för ett tag sedan separerade och trodde att vi skulle gå skilda vägar men så insåg vi nog på vägen att vi inte kan vara utan varandra! jag älskar dig jon.
sen vad som hänt senaste dagarna och helgen.. hm, jag var nog bara hemma och hade mys och lek med zion, söndag spelade vi bingolotto och bestämt var att vinna några hundra tusen, men istället så är det ju alltid gamla människor som ska dra hem allt och jag förstår inte hur vi unga alltid sitter på nitlotterna? nå.. zion har varit på dagis i veckan och det har gått bra, trots att han är väldigt sjuk.. imorgon ska vi in på bvc för att ta sprutor i benet, aj vad vi kommer skrika du och jag zion.. men av olika smärta, du i benet och jag i hjärtat. det var väl det. jag lyckas alltid tappa minnet av allt jag gjort, jag vet att det är så mycket mer roliga saker men som sagt så har jag inget vidare minne.
.
jon jobbar kvällen i veckan och fy vad jag har tråkigt om kvällarna men igår räddad faktiskt sophie och bettan mig, tack. idag skulle jag ha velat tända ca 100 ljus i lägenheten för att det är så kallt.. mina händer är som isbitar, bokstavligt! nu ska jag koka upp te och mysa ner mig i soffan, blir nog vaken tills jon kommer "hem" vid halv 2.. imorgon ska jag och syster upp på arbetsförmedlingen och prata starta eget. nu kör vi.


RSS 2.0